Persoonlijk

Lekker shoppen?

Onze jongste woont na een verbroken relatie weer bij ons op de boerderij. Samen mét haar jonge labrador. Leuk. Zelf zijn we nu genoodzaakt onze eigen introverte husky wat aan banden te leggen aangezien deze grijze wolk graag op zichzelf is en gebaat is bij een leven in lockdown. Dat wil zeggen zo weinig mogelijk contact hebben met anderen; honden met name.

Passief

Na maanden van stedelijke geheelontouding moest het er vandaag maar eens van komen. Gisteravond had dochterlief haar laatste tentamen en hoopvol wachtend op de komst van het vereiste punt reden we gezellig naar het knusse stadje Weert, tien minuten bij ons vandaan. Voor het echt zover was moest onze eigen hond eerst nog uitgelaten worden. Ik had deze ochtend al drie pogingen gedaan om hem buiten eindelijk uit zijn houten hemelbed te krijgen. Of het nu kwam door de pijpenstelen die gelijkmatig neer daalden óf omdat hij geen zin had in de kuren van de jonge labrador die hem het leven een beetje zuur maakt, dat bleef nog even in het midden. Helaas … ook poging vier gaf nul op rekest. Ik riep om wraak en appte mijn boer dat het dier nog in zijn nest lag en maar lekker in zijn passitiviteits-sopje moest gaar koken.

Naar de stad

Over introvert gesproken, dat etiket past mij ook wel. Ik heb een gloeiende hekel aan drukke winkelstraten, blehh, ver-schrik-ke-lijk. Ben ik niet in een prikkelbare stemming dan word ik het dan wel. Een rustige omgeving is mijn habitat tegenwoordig, ik gedij daar prima bij (zoals je al kon zien in blote voeten). Enfin, het was zalig ondruk in het centrumpje. Weinig last van de opgelegde regels die ik zo omarm. Zelfs kun je in sommige winkels heel leuk doolhofje spelen door de quasi speelse manier van looplijnen en opstellingen. Koffie drinken bij de Hema bleek ook superhandig door de vele spatschermen waarlangs je moest lopen om je koffie zonder morsen op je zitplek te krijgen (sarcasme uit). Bij C&A had ook een hele metamorfose plaatsgevonden, ik had het nog niet gezien. De vele paskamers stonden in hun lege glorie te loeren op hun prooien. Waarvan ik er één was. Wat zag deze prooi? Dat er in de met halogeenlicht getooide kamertjes een spiegelend geheel was te vinden waarin je je voorkant, zijkant, én je achterkant kon bewonderen. Een ontredderde emoji zou nu op zijn plaats zijn. Slik, dat er wat coronagewicht was bijgeschreven dat dacht ik al maar ik was niet voorbereid op het toegenomen aantal hobbelwegen en cellulitaire onvolkomenheden op mijn benen en billen. Wat me overigens mijn besluit om nóóóóit meer te snoepen ineens een heleboel kracht bij zette 😰

HSP?

Eenmaal thuis wist ik ook alweer waarom ik soms denk dat ik extra gevoelig ben. Het eerste wat ik namelijk doe als ik van het stadten thuis kom is alle labeltjes en kaartjes uit mijn gepaste kleding en ondergoed verwijderen. Geen gekriebel en gekras aan mijn lijf! Ik betrap me er nu zelfs op dat het ondergoed van onze dochter niet gespaard blijft. Het smalle maar ferme strookje stof waarop de maat en de wastemperatuur vermeld staan staat namelijk in geen verhouding tot het broekje zelf. Vouw ik voor haar de was op dan grijp ik onmiddellijk naar de schaar om het irritante liflafje eruit te knippen. Mmm … dat klinkt wel heel erg … ? De tweede activiteit is het afleggen van met tegenzin gedragen sieraden; ring en armband verdwijnen zodat vingers en polsen weer gaan voor de naakte waarheid. Beter!

De stad laten we maar weer voor even voor wat hij is. Dat is het fijne aan het wonen hier. Je bevindt je temidden van het groen maar heb je zin om even lekker te shoppen en je zinnen te verzetten – wat soms echt wel nodig is – dan ben je binnen tien minuten in het gezellige Limburgse stadje Weert.

Lieve groet,

I.K.

2 gedachten over “Lekker shoppen?”

  1. Jee Irene…..ik constateer echt een paar familietrekjes! Drukke straten en nog drukkere winkels en gepriegel van labels, naadjes…..om nog maar te zwijgen over de cellulitiskraters 🤣

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s